Viol och salmiak – Vad har detta med lakrits att göra?

Dagens smak i kalendern var en smak som jag inte riktigt förstår vad den har i kalendern att göra – Viol och salmiak. Ännu en smak som jag tror enbart är tillför att fylla ut kalenderns alla luckor.

Viol och salmiak

Visst, salmiak har lite med lakrits att göra, det håller jag med om. Men som vanligt så tycker jag att det inte finns mycket smak av salmiak i de praliner som sägs innehålla det. Jag vet inte riktigt hur viol skall smaka om jag skall vara ärlig. Jag har ett svagt minne av de där tablettaskarna som fanns förr (kanske finns ännu) och som jag minns inte smakade så gott. Det kan vara den smaken som dagens innehåll i kalendern smakar, jag har lite svårt att komma fram till om det är så.

Min åsikt

Som ni säker förstår så är jag inte direkt nöjd med viol och salmiak. Detta av två anledningar. För det första, som jag nämnde här ovan, jag ser inte var den har med lakrits att göra. Det var två små bitar, stenhårda, och som inte smakade något som påminde om lakrits. Inte ett enda spår av den smaken.

Sen så, på tal om smaken, så var den inte god. Inte det minste faktiskt. Det kan ha varit en av de allra sämsta rent smakmässigt om jag skall rangordna det. I alla fall än så länge. Det är väl bara lingonen som har varit värre.

Jag ville ge den här ett riktigt lågt betyg. Något jag även ville ge lingonen. Tyvärr så var jag för snabb med att ge ut den enda ettan jag fick ge ut enligt mitt betygssystem. Jag gav den till lakritsbåtarna redan dag två. Så här i efterhand så skulle lingonen har fått ettan och viol och salmiak skulle få snudd på en etta.

Nu har jag i alla fall på Haupts webbsida och på deras Facebooksida tilldelat pralinen en tvåa i betyg, en ytterst svag tvåa.

Fotot har jag själv tagit.

Ett svar på ”Viol och salmiak – Vad har detta med lakrits att göra?”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.