Salmiakbomb – Ingen större explosion direkt

Salmiakbomb var dagens smak i kalendern. Det var inte direkt en smak som smällde högt hos mig, om man nu skall vara lite smårolig. Smaken gav inga större smakexplosioner i munnen utan var rätt anonym tycker jag.

Salmiakbomb

Dagens smak i lakritskalendern, salmiakbomb. är ännu en pralin som finns i Haupts ordinarie sortiment. Den säljs vanligen under namnet Salmiakki. Beskrivningen för pralinen är då att det är en mjuk sötlakrits omgiven av mjölkchoklad, lakritspulver och salmiak.

Det är tur att man ibland får sådana här beskrivningar om vad pralinerna innehåller. För det är inte alltid lätt att veta vad det smakar då vissa smaker tar över helt och hållet. Mer om detta senare.

Är det en pralin som finns i Haupts sortiment så har den som vanligt inte bara en beskrivning av smaker utan även vad som passar till den. Till salmiakbomben, eller rättare sagt till Salmiakki, så står det att följande som dryckesförslag:

En välkyld och mild vodka

Jag har ingen vodka hemma, det har jag inte haft på många år, så om det stämmer vet jag inte. Tycker det är bättre att äta pralinerna utan att dricka något till.

Min åsikt

Vad tycker då jag om pralinen salmiakbomb? Tja, jag kände ingen smak av salmiak och inte heller av lakritspulver. Allt jag kände var smaken av mjölkchoklad. Jag tycker att det har varit så i alla praliner som innehåller mjölkchoklad. den smaken tar över helt och hållet. Det är synd, vill man ha den smaken så kan man lika gärna gå och köpa sig en Marabou Mjölkchoklad eller liknande.

Jag vill känna de andra smakerna som ingår, som till exempel salmiak och lakritspulver som ingår i dagens pralin. Det är verkligen synd att en smak tar över och mer eller mindre förstör hela upplevelsen.

På Haupts webbsida och på deras Facebook sida så gav jag salmiakbomb en trea, en svag sådan.

Fotot är taget av mig själv