Pepparkaka – Nu är det lakrits-jul igen

Dagens smak i kalendern var lite överraskande faktiskt, men ändå inte. Dagens två små bitar smakade pepparkaka. En smak som jag visste skulle komma någon gång men trodde inte att den skulle komma just idag.

Pepparkaka

Jag var nämligen helst säker på att pepparkaka var den smak som skulle avsluta årets lakritskalender. För denna pralin säljs i deras vanliga sortiment under namnet God Jul. Eller rättare sagt så finns det i deras tillfälliga sortiment Limited Edition. I och med att den kom redan idag, dan för dan, så undrar funderar jag mycket på vilken pralin det är som avslutar. Mer om det senare.

Som sagt, God Jul med smak av pepparkaka finns att köpa. Som vanligt så presenteras den av Haupt på en speciell sida för pralinen. Där kan man läsa en beskrivning av pralinen och vad den passar bra till. Följande står om pralinen:

Vår julpralin är en bit lakrits omgiven av belgisk vit choklad som är smaksatt med en juldoftande kryddblandning som påminner om pepparkaka.

PASSAR TILL
Julpralinen gör sig bra på julbordet tillsammans med alla våra klassiska julsmaker eller som en pralin på glöggbjudningen.

 Min åsikt

Jag har ofta under de dagar då jag har recenserat innehållet i kalendern varit lite negativ till att det inte smakar så mycket. I alla fall inte de smakar som de skall smaka. Oftast så har det bara smakat choklad, inget annat.

Men dagens pralin smakade faktiskt, överraskande nog, vad den skulle smaka – Pepparkaka. Kanske inte sådana pepparkakor som man äter nu till jul utan den där mjuka sorten. Men den var faktiskt riktigt god.

När det gäller att sätta betyg på den så ställdes jag inför ett stort dilemma. Jag har försökt att göra min betygsättning lite seriöst och då bestämt mig innan för hur många ettor, tvåor, treor, fyror respektive femmor jag får sätta. Nu när det var två dagar kvar så har jag en trea och en fyra. Detta krånglar till det en hel del.

Dagens pralin är mycket väl värd en fyra. Men tänk då om morgondagens är en riktigt god pralin. Det kan mycket väl vara Vinter som är min favorit just nu och den är värd en stark fyra.

Men sätter jag en trea idag och har då betyget fyra kvar till i morgon så kan det också ställa till det. Det kan mycket väl vara deras pralin God Helg i morgon och det är en pralin som jag tror att jag inte kommer att tycka om ( i och med att den innehåller lingon). Att då tvingas sätta betyget fyra på något jag inte tycker om är inte bra.

Nu tror jag att sannolikheten är större att det blir God Helg som kommer i stället för Vinter. Detta i och med att den passar mer till julafton än vad Vinter gör. Men å andra sidan, Vinter är mer lyxig och det kanske vore en trevlig överraskning på julafton.

Men i alla fall, jag gör en chansning och sätter betyget fyra på dagens pralin pepparkaka.

Fotot är taget av mig själv

Ett svar på ”Pepparkaka – Nu är det lakrits-jul igen”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.