Mandel, salmiak och lakritspulver – Konstig kombination

Dagens smak var mandel, salmiak och lakritspulver. En smakkombination som inte direkt smakade lakrits utan bara mandel. Men det kan ju vara gott det med.

Mandel, salmiak och lakritspulver

Dagens ”lucka” (det är ingen lucka utan ett litet rör) i lakritskalendern innehåll två små bitar mandel. Dessa mandelbitar var smaksatta med salmiak och lakritspulver.

Jag tycker att mandlar är goda att äta. Speciellt om de är rostade (vilket jag tror att dessa var). Men de blev inte direkt mer goda bara för att de var toppade i salmiak och lakritspulver. Snarare så upplevde jag det hela tvärtom.

Sen så har jag svårt att första varför Haupt lägger in bitar i kalendern som inte har med lakrits att göra. Idag mandel, innan så har vi haft lingon och äpple. Visserligen så har dessa bitar haft lakritspulver på sig men de har inte smakat det minsta lakrits. Det är tråkigt att det är så här, för det är trots allt en lakritskalender som jag har köpt.

Jag vet inte om det är för att fylla ut som de tar lite annat och lägger på lite lakritspulver och låter de sedan ingå i kalendern. har fullt förståelse för att det kan vara svårt att fylla ut med 24 olika smaker. Men det vore mer intressant om alla 24 olika bitarna innehöll en bit lakrits i stället för något annat.

Min åsikt

Av de tre olika smakerna som än så länge har kommit kalendern och som inte har med lakrits att göra så var denna godast. Smaken hette som sagt mandel, salmiak och lakritspulver, men det skulle räckt att döpa den till mandel bara. Visserligen så kände jag för första gången en aning salmiak. Det har jag aldrig gjort innan när salmiak har varit en del av smakerna.

Det smakade inte illa om dagens smaker, tvärtom. Mandelbitarna var riktigt goda. Men i och med att jag inte tycker att det har något med lakrits att göra så blev det ett lägre betyg. Skulle det vara en kalender med nötter och liknande så skulle dagens smaker få ett högre betyg, men tyvärr så blir det ett lite sämre.

På Haupts webbsida och på deras Facebook-sida så gav jag betyget 3, en svag trea.

Bilden är tagen av mig själv