Lakritskalender, en dröm för en lakritsälskare som jag

Är det något jag gillar så är det lakrits. Det är en av mina stora laster här i livet, har bloggat om det innan. Nu i år så har jag dessutom investerat i en lakritskalender. En ny smak varje dag från den 1 december fram till och med julafton. Skall bli spännande att testa dessa 24 olika lakritsbitar. Har tänkt att skriva små blogginlägg om dem varje dag dessutom.

Lakritskalender 2017

Den lakritskalender som jag har köpt är från Haupt, vilket är mitt favoritmärke när det gäller lakrits. Haupt säljer, så vitt jag vet, enbart två sorters lakrits egentligen – Salt och Söt. Men de har dessutom massor av praliner som innehåller lakrits. Jag förmodar att det är just praliner som kommer att finnas i ”luckorna”. En smak varje dag tydligen.

Vad jag har förstått så kommer det att finnas smaker som finns i deras ordinarie sortiment men också sådant som har funnits innan och sådana som kanske kommer att finnas i framtiden.

Jag har bara provat deras salta lakrits, det är just saltlakrits jag gillar mest, så det kommer att bli spännande att testa en massa annat. En gissning är att det på julafton kommer att komma pralinen ”God Jul” – En lakrits omgiven av belgisk choklad och kryddad med smak av pepparkaka. Låter onekligen rätt gott.

Skrev förresten ”luckorna” här ovan. Det är inte, förutom på julafton, några luckor. I stället så ligger bitarna i små rör, se bilden ovan.

Blogga om detta

Min tanke är att jag varje dag från den första december fram till julafton kommer att blogga om vad som finns i luckorna. Ge en liten recension av de olika bitarna. Älskar som sagt bra lakrits så det kommer att bli kul att skriva lite om det här i bloggen. Det kommer inte att bli några långa inlägg, utan bara en kort recension dagligen.

Bilden är tagen av mig själv.