Hallon och salt – En överraskande god kombination

Dagens smak av lakrits var hallon och salt. En lite udda kombination kan man tycka. Salt är väl inte det första man tänker på att smaksätta sina hallon med. Men det visade sig vara en riktigt lyckad kombination.

Hallon och lakrits

Lucka 20 i lakritskalendern innehöll en smak som kändes lite somrig. Detta passar bra tycker jag så här några dagar innan jul.

Att kombinera hallon och salt var något nytt för mig. När man normalt äter hallon så brukar åtminstone inte jag smaksätta dem. Så att kombinera dem med salt lät lite udda i början. Men det visade sig vara riktigt gott.

Nu skall man väl säga det att pralinen hade inte någon riktig hallonsmak, De smakade inte heller så mycket salt. Det var en liten lätt syrlighet i pralinen kombinerad med lite sälta. En kombination som verkligen passade bra ihop.

Jag förmodar (men kan ha fel) att dagens luckinnehåll är den pralin som finns i Haupts sortiment som de kallar för Limited Edition och som säljs under namnet Hallon.

Är det den så har den följande beskrivning:

Salt lakrits med vit choklad smaksatt med kakao, vanilj och hallon

Som dryckesförslag till denna pralin rekommenderar Haupt Rosévin. Det passar säkert bra ihop, har aldrig testat detta dock.

Min åsikt

Jag gillar verkligen denna pralin. Det har varit en av de allra godast i årets kalendern. Går absolut in på en topp-5-lista. Jag gillar att den var uppfriskande och väldigt fräsch i smaken. Riktigt, riktigt god.

Detta är något som jag skulle kunna tänka mig att köpa någon gång. Kanske inte nu mitt i vintern men framåt sommaren om den då finns att köpa.

Denna pralin fick ett bra betyg av mig på Haupts webbsida och på deras Facebook-sida. Jag gav den 4, en stark sådan.

Fotot är tagit av mig själv.