God Helg – Sista lakritsen i årets kalender

Sista innehållet i kalendern var God Helg. Inte en överraskning direkt, hade gissat på det. Men överraskningen var mängden praliner som fanns i dagens lucka. Dessutom så var den överraskande god måste jag erkänna.

God Helg

Som jag skrev igår så misstänkte jag att dagens innehåll i lakritskalendern skulle vara God Helg, den eller Vinter. Men det troliga trodde jag var att det skulle vara pralinen som kom idag. Egentligen så hade jag trott att det skulle vara gårdagens pralin, God Jul, idag. Men efter omständigheterna så kändes God Helg som ett lämpligt alternativ.

God HelgVad som däremot var överraskande var att det inte var några få praliner som det tidigare har varit. Visserligen så bord jag ha misstänkt det i och med att de övriga 23 dagarna så har det varit ett litet rör med praliner. Idag så var det en stor lucka och i denna helg så fanns det en burk innehållandes God Helg. Visserligen så var det inte en sådan stor burk på 165 gram som man normalt köper utan en mindre på 90 gram. Men ändå, det var verkligen en glad överraskning.

Som vanligt när det gäller de praliner som Haupt normalt säljer så finns det en webbsida som beskriver pralinen. För God Helg så står det följande:

Saltlakrits omgiven av vit choklad, saffran och lingon.

PASSAR TILL
Glögg

Min åsikt

Jag misstänkte som sagt att det var God Helg idag och det gjorde mig smått nervös då denna innehåller lingon. Lingon är verkligen något som jag inte tycker om. När det den 9 december var just lingon i kalendern så fick jag slänga dem. Jag åt en eller två sedan så gick det inte mer.

Men dagens pralin smakade tack och lov inte lingon. Det smakade ärligt talat inte heller saffran tycker jag utan bara choklad. Men detta gjorde att den var helt okey att äta. Det skall inte vara några problem att sätta i sig hela burken.

Dagens betyg då? Jag hade bara en trea kvar att dela ut, så det var just det som den fick. Kändes dessutom som ett helt okey betyg för God Helg.

Alla foton är tagna av mig själv.