Earl Grey – Skall inte det smaka te om det

Dagens smak i kalendern var Earl Grey. Med andra ord så förväntar man sig att det skall smaka te om dagens pralin. Men jag vet sjutton om det gjorde det. Det smakade något men inte sjutton var det engelskt te.

Earl Grey

Jag dricker sällan te och jag vet inte så mycket om det heller. Men jag har för mig att Earl Grey är ett engelskt frukost-te. Jag åt de båda pralinerna som fanns i dagens lucka i lakritskalendern sent på eftermiddagen. Kanske så skulle de ha fungerat bättre om jag åt dem till frukost (vilket jag i och för sig inte äter). Nä seriöst, de skulle ha smakat detsamma oavsett när på dygnet de intas.

Jag har druckit Earl Grey vid flera tillfällen och jag har ett svagt minne av hur de smakar. Men jag vet inte om minnet sviker eller ej, jag tror inte de smakar som dagens praliner.

Det är säkert lite äkta te i pralinen, det förutsätter jag. Så det borde smaka lite te om det. Men i och med att det är så mycket andra smaker, till exempel choklad, socker och framför allt lakrits, så försvinner te-smaken och det smakar bara godis.

Vad skulle passa till?

Haupt har som vana att presentera något som passar till pralinerna för de som ingår i deras sortiment. Nu ingår inte Earl Grey i detta sortiment men om min fantasi får spåna lite så tror jag att jag vet vad som skulle passa bra till. Mitt förslag är helt enkelt Scones. Kanske skulle passa bättre till om det smakade mer te.

Dagens pralin smakade inte så gott, vet inte om det beror på att det inte var någon speciell smak. Den smakade som många andra praliner i kalendern, nämligen choklad. Det var, kanske, en ytterst liten te-smak. Kan ha känt det men är inte helt säker.

Samtidigt så smakade det inte illa. Bitarna gick att äta utan några besvär. Det har funnits betydligt mindre behagligt innehåll i årets kalender. Så det var enligt mig en pralin som låg lite mittemellan, verken gott eller mindre gott.

Därför så gav jag den betyget 3 på Haupts webbsida och deras Facebook-sida.

Bilden är tagen av mig själv.