Citron, Lime, Yuzo och Bergamott – En syrlig blandning

Dagens smak, eller rättare sagt smakar, i kalendern var Citron, Lime, Yuzo och Bergamott. Med andra ord en syrlig blandning av olika smaker. Kan ju bli ganska gott, eller kanske inte.

Citron, Lime, Yuzo och Bergamott

Dagens bidrag i lakritskalendern från Haupt var enligt beskrivningen Citron, Lime, Yuzo och Bergamott. Förutom dessa fyra smaker så var det också salt lakrits och vit choklad. Många olika intryck med andra ord.

Kul att Yuzo var en av smakerna tycker jag. Hörde talas om denna frukt för första gången under sändningen ifrån Nobelfesten. Hade aldrig hört talas om den tidigare faktiskt. Men nu fick jag smaka den. Eller så fick jag kanske inte det, vet inte vilken smak jag skulle leta efter.

Dagens pralin säljs i normala fall av Haupt i deras sortiment och då heter den mer kortfattat Citron. Som vanligt så tipsar Haupt på deras webbsida om vilken eller vilka drycker som passar bäst till att skölja ner deras praliner. För Citron så står det att bäst passar en söt Riesling. Vet inte helt säkert men jag har för mig att det är ett vitt vin.

Min åsikt

Jag vet inte direkt vad jag skall tycka om Citron-, Lime-, Yuzo- och Bergamott-smakerna. Det borde vara en syrlig smak kan man tycka men jag kände inte mycket av det skall jag erkänna. Det är synd på sitt sätt eftersom jag gillar när det är lite syrligt.

Men med tanke på att det förutom dessa syrliga smaker även ingår en salt lakrits och en söt choklad så tar alla smaker ut varandra enligt mig. Som vanligt när det är lakritspraliner med choklad runt om så tar chokladen över alla andra smaker till viss del. Trots att det borde vara en massa sura smaker så blir det bara sött i munnen när jag åt dessa.

Den smakade inte illa utan den var fullt ätbar. Men jag hade hoppats på betydligt mer smak.

På Haupts webbsida och på deras facebook-sida gav jag den betyget 3.

Fotot är taget av mig själv.