Kategorier
IT

Bloggen och lite om vad jag tänker om den

Jag har haft lite funderingar under den sista tiden gällande den här bloggen. Det jag har tänkt på är vad jag vill göra med den i framtiden. Tanken är inte att jag skall lägga ner den utan snarare utveckla den mer. Jag vill att den skall innehålla mer än bara en blogg. Dessutom så är en flytt planerad och den kommer att inleda det hela.

Bloggens framtid

Det som jag har beslutat mig för att göra är om sagt att flytta den till en annan domän. Anledningen är egentligen den att jag har domänen där bloggen ligger på idag och sedan så har jag ännu en domän som jag vill använda till något. Jag har tankar, idéer och lite skisser på en sida, eller rättare sagt på en massa innehåll för en webbplats.

Men så tänkte jag lite för en tid sedan att varför inte bygga in bloggen på denna sida också. Den nya sidan skulle handla om mig, i det stora hela i alla fall, och då borde bloggen vara en del av det hela.

Jag hade i och för sig inte tänkt att den nya sidan som jag har funderat på skulle vara uppbyggd av WordPress. Den skulle ha varit en statisk sida, alltså med ren HTML och CSS bara. Men, jag förmodar att det fungerar med att bygga den i WordPress också. Detta även om jag inte gillar WordPress direkt numera. WordPress är numera inte lika bra som det var för några år sedan.

Göra bloggen statisk

Fast, jag har faktiskt haft lite funderingar på att göra bloggen helt statisk faktiskt. Jag var med på den tiden man skrev bloggliknande saker utan att använda sig av något CMS-system, utan bra ren HTML och CSS. Det som man då kallade för ”Dagbok på nätet”. Som en parantes så kan jag säga att den sista ”Dagbok på nätet” jag hade bestod av ett eget hopsnickrat CMS som jag gjorde i ASP.

Så kanske, kanske, kommer bloggen att bli statisk nu under våren och sommaren. Det ärligt talat ett alternativ jag tänker mer och mer på. Det i och för sig en del nackdelar med att ha en blogg som är statisk. Men samtidigt så ser jag också en massa fördelar, fördelar som kanske till och med överväger nackdelarna.

Flytt av bloggen

Så oavsett om det blir en blogg som körs genom WordPress eller om det blir vanliga HTML-sidor av den så kommer bloggen flyttas till en ny domän. Jag hade ändå tänkt att rensa allt i den blogg jag har nu och använda mig av en ren och fräsch databas. Då skulle jag behöva flytta över alla inlägg till den nya och då kunde jag lika gärna lägga den på en ny domän och göra mig av med den jag har nu.

Den domän som jag har bloggen på nu, ringman.blog, kostar lite mer per år än vad den domän som jag har tänkt att använda mig av, ringman.se. Så det finns en ekonomisk synvinkel på det också. Även om det inte är några enorma summor det rör sig om.

I grunden är anledningen till flytten helt enkelt den att jag vill ha den sida som jag funderar på att göra på en domän och att bloggen skall vara en del av den sidan.

Fotot ifrån Visual hunt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.