Salt – Lyxen i kalendern kom den femte dagen

I ”lucka 5” så fanns det idag tre bitar, mot de två som har funnits innan. Detta är något som jag verkligen blev glad över. För dagens smak var Salt. Detta är min absoluta favorit i Haupts sortiment. 

Salt

Lakritskalendern hade idag det som jag visste skulle bli årets höjdpunkt. Nämligen smaken Salt. Just denna lakrits i från Haupt är min verkliga favorit av all lakrits.

Normalt så säljer Haupt denna sort under namnet Salt. Jag vet inte om det är exakt den lakrits som fanns i kalendern idag. Den smakar inte exakt det samma tycker jag. Exempelvis så var den inte så salt som lakritsen i burkarna brukar vara. Dessutom så tyckte att den var lite hårdare. Men det kan mycket väl bero på hur kalendern har lagrats och så vidare.

God är den i alla fall, eller snarare riktigt god. På Haupts sida så står det att den passar till följande:

Till SALT. passar ett torrt och fylligt rött vin, tex från Rhone i Frankrike eller ett glas rökig whiskey.

Min åsikt

Jag har inte testat den till någon av dessa drycker utan bara ätit den som den är. Tog i och för sig lite kaffe till en av bitarna och det fungerar utmärkt. När jag äter sådana här goda bitar så vill jag inte blanda ut smakerna för mycket i munnen. Vad jag gör är att jag stoppar en bit i munnen, sedan så låter jag den bara smälta långsamt. Jag tuggar inte på den utan bara låter den vara. Det enda jag gör är att jag låter biten åka runt i munnen så att smakerna sprider sig runt i hela munnen. På så sätt så får jag en underbar smak av riktigt lakrits som vara länge i munnen.

Enligt mig så blir inte lakrits bättre än vad Salt från Haupt är. Detta är min absoluta favorit bland all lakrits jag någonsin har ätit.

På Haupts webbsida och på deras facbooksida så gav jag dagens bit betyget 5.

Fotot har taget av mig själv

 

2 svar på “Salt – Lyxen i kalendern kom den femte dagen”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.