Rödbeta och balsamvinäger – En smak av hösten

Dagens smak i lakritskalendern heter Rödbeta och balsamvinäger. När jag först såg namnet på pralinen så trodde jag att det var en sallad och inte en pralin innehållandes lakrits. Men snarare så är det en smak av hösten.

Rödbeta och balsamvinäger

För just denna pralin som i kalendern går under namnet Rödbeta och balsamvinäger säljs av Haupt under namnet Höst. Förutom rödbeta och balsamvinäger så innehåller pralinen vit choklad och svart vinbär. Mitt i allt finns en bit saltlakrits. Detta är en pralin som, enligt dess webbsida, passar alldeles utmärkt till ett glas friskt vitt vin som Sauvignon Blanc.

Nu hade jag inte ett glas sådant vin(eller något vin överhuvudtaget) men den gick ändå att äta. Om den smakar bättre med vin kan jag inte uttala mig om men det kanske den gör.

Min åsikt

Jag tycker att denna pralin var relativt god faktiskt. Det var ingen wow-upplevelse men ändå en pralin jag åt med välbehag. Jag vet inte om jag känd någon smak av rödbeta. Men den hade en lätt syrlig smak som jag gissar kommer ifrån balsamvinägern och svarta vinbären.

Att jag dessutom tydligt kände smaken av den salta lakritsbiten mitt i gjorde inte saken sämre. Det är ju trots allt den jag är mest ute efter.

På Haupts webbsida gav jag dagens smak en trea i betyg. På deras Facebook-sida lade jag till att det var en stark trea.

Fotot är taget av mig själv