Många håller hela tiden på att marknadsföra Borås runt om i landet och förstås även utomlands. Borås Kommun gör det likväl som Borås Borås TME. Sen så finns det naturligtvis en massa privatpersoner som marknadsför denna underbara stad på olika sätt, exempelvis i bloggar. Jag försöker då och då dra mitt strå till stacken och skriva några väl valda ord om staden i mitt hjärta.

Marknadsföra Borås

Det finns också en massa filmer som man kan se på nätet för att marknadsföra Borås. Filmer som visar vad stan har att erbjuda. En film jag tänker lite extra på är den filmen som Borås Stad gjorde för några år sedan och som visar vad som finns här i stan med omnejd. Ett plus med denna film är att den innehåller musik från stadens blueskung Daniel Norgren.

För något år sedan så släpptes en ny film om Borås. Bakom denna film finns Swedbank Sjuhärad som tillsammans med reklamfirman Rekyl gjorde denna film som gåva till Borås. Denna film har sedan mynnat ut i flera filmer där var och en är inriktad mot ett visst ämne. Det finns filmer om exempelvis sportstaden Borås och skulpturstaden Borås.

Båda dessa filmer tar upp den forskning som förekommer i Borås och visst här forskas det inom väldigt många områden. Vi har dels Högskolan som har forskning inom många olika områden och vi har dels SP som också bedriver forskning inom diverse områden.

Jag har funderat lite på vad jag skulle ta upp i en film om jag fick chansen att göra en för att marknadsföra Borås. Kanske skulle det bli lite om forskning, troligen en del om e-handel som vi är stora inom här i stan. Det skulle nog bli en del om kultur, exempelvis om alla de skulpturer som finns här i stan. Men jag skulle också troligen ta upp en del om arkitekturen som finns här, alla spännande hus vi har i stan. För här finns hus som är gamla och vackra och nya hus som är modernt byggda och som sticker ut lite på ett vackert och häftigt sett. Exempelvis så byggs det och skall byggas en hel del på höjden vilket jag gillar.

Film om Orangeriet

På tal om spännande byggnader. Ett hus som är byggt i stan är orangeriet som nu finns i vår vackra stadspark (invigdes i juni 2015). Ett hus som skall vara helt i glas och vara en mötesplats för alla boråsare och besökare här i staden.

En del filmer som används till att marknadsföra Borås det här. Det finns ytterligare en jag vill visa, en som skiljer sig lite från de andra. Det är en film som gjordes av en Alvaro A. Ricciardelli när han besökte Borås. Den visar lite av den vackra natur som finns runt stan. Den är faktiskt inspelad vid sjön som ligger ett litet stenkast ifrån huset jag bor i.

Det finns ett blogginlägg på Borås Borås bloggen med ett brev ifrån Alvaro.  Letar man lite i den bloggen så hittar man några inlägg från mig där jag skriver lite om Borås.

Bilden längst upp visar en vy över Borås fotograferat från Rya åsar av mig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *