Körsbär och tonkaböna – Smaken den 1 december

Idag så var det dags att öppna den första luckan i den lakritskalender jag har köpt i år. Smaken var körsbär och tonkaböna. Spännande måste jag säga.

Körsbär och tonkaböna

Smaken är som sagt körsbär och tonkaböna. Just tonkaböna har jag aldrig hört talas om innan så jag fick googla lite (innan jag åt om jag skall vara ärlig).

Hittade en sida, olioli.se, där det förklarade lite hur tonkabönan smakade:

Mycket doftrik med en stark söt doft med starka inslag av bittermandel, plommonkärnor, vanilj, tobak, rök och hö.

Min åsikt

Jag vet ärligt talat inte om jag kände några av dessa smaker i de två praliner som ingick i dagens lucka. Men å andra sida så kanske det inte var så mycket av tonkabönan i pralinen.

Jag tyckte den smakade mest körsbär, eller åtminstone så var den en lätt så syrlig smak. Det smakade inte heller så mycket lakrits, detta trots att huvuddelen av pralinen bestod av lakrits. För det är så att det ligger en stor bit lakrits inne i mitten och denna är sedan omsluten av ett skal, i detta fall bestående av körsbär och tonkaböna.

En helt okey start av testerna på nya smaker av lakritspraliner var det i alla fall. Ingen större smaksensation men fullt ätligt. På Haupts webbsida kan man betygsätta smaken och jag gav den en trea.

Bilden är tagen av mig själv