Kaffe och kokos – Den tredje dagen börja den hända något

”Lucka 3” i lakritskalendern innehöll en sorts praliner som i kalendern kallades för Kaffe och Kokos. En pralin som faktiskt föll mig i smaken, i alla fall till en viss del.

Kaffe och kokos

Kaffe och kokos är en pralin som i mitten har en bit saltlakrits, sen så är det mörk choklad runt om smaksatt med lite kaffe. Allt är sedan rullat i kokos.

De påminner i utseende om kokosbollar/chokladbollar eller vad det nu mera kallas (man får ju inte säga det där ordet som börjar på n längre). Men det är bara till utseendet, på insidan så finns det inte bara det mjuka chokladliknande innehållet utan en bit lakrits.

Denna pralin sälj i Haupts ordinarie sortiment, då under namnet Fika. Enligt beskrivningen på pralinens sida så skall den passa bra till en kopp kaffe. Det är troligen något som stämmer rätt bra. Hittar man några bra och smakrika bönor så att man kan göra sig en riktig god kopp kaffe så tror jag säkert att denna pralinen gifter sig bra med kaffet.

Min åsikt

Vad tycker då jag om kaffe och kokos? På Haupts webbsida gav jag den en fyra i betyg. På deras Facebook-sida kompletterade jag detta betyg med att det var en svag fyra. Den är god, utan tvekan. Men den har inte en smak som övertygar mig helt och hållet. Jag tycker att chokladmassas runt om och även kokosen är lite för torrt. Jag vill ha det lite saftigare. Man känner smaken av lakrits men inte tillräckligt mycket.

Gott som sagt men inte så där jättegott.

Fotot är taget av mig själv