Det är inte alltid så lätt att hitta bra bloggämnen att blogga om. Det skulle vara lätt tycker man eftersom det borde hända saker dagligen som man kan skriva om, oavsett om det är något personligt, något i ens omgivning eller något i den stora vida världen.

Bloggämnen att skriva om

Men egentligen kan man ju inte skriva om allt, man siktar oftast in sig på ett eller ett par ämnen. Visst, man skulle kunna ha en blogg vars syfte är att kommentera händelser runt om i världen. Då bör man ha en mängd saker att skriva om.

Men annars, ja det finns väl alltid något som man kan ta upp. Men det svåra är att hitta det, att komma på något som är värt att skriva ner. Sen så, i alla fall för min del personligen, så räcker det inte med att skriva ner några rader. Jag försöker numera alltid att nå upp till minst 300 ord i varje inlägg. Jag försöker också leta upp någon personlig bild till inlägget och helst av allt ett par länkar till andra sidor som knyter an till det jag skriver om. Så det är med andra ord inte bara att skriva alla gånger.

Hitta bloggämnen

 

Så hur hittar man då bloggämnen att skriva om? Jag försöker dagligen, eller rättare sagt oftast ett par gånger om dagen, gå igenom olika nyhetssidor och sidor som rör ämnen som intressera mig och som handlar om sånt som jag vill skriva om. Jag läser också andra bloggar som jag tycker är intressanta och som jag vet kan bidraga med en och annan idé. Sen så försöker jag observera saker och ting i min omgivning. Vad händer och vad kommer att hända i stan där jag bor i till exempel. Jag gillar att skriva om min hemstad Borås, jag gör det då och då och skulle vilja göra det oftare. Så där är jag väldigt observant, jag försöker hänga med i vad som händer här i Borås. Det finns alltid något som kan vara ett intressant bloggämne.

Egentligen skulle jag vilja smalna av min blogg lite mer. Låta den handla om några få ämnen bara men jag gillar på sätt och vis att den är bred, att den handlar om mycket. Det underlättar en hel del när det gäller att hitta bloggämnen.

Egentligen är inlägg som detta en intressant sak att skriva om, alltså konsten att blogga.

Bilden kommer ifrån Pixabay och är fotograferad av Unsplash.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *