Blåbär och gran, en kombination som överraskar

Den sjätte smaken i lakritskalendern var blåbär och gran. En liten udda smak må jag säga men det var en smak som överraskade och det till det positiva.

Blåbär och gran

Vad jag har förstått så har inte denna smak funnits på marknaden. Men Haupt tillverkade den för att sälja den på en lakritsmässa i Finland förra året. Där hade den gjort stor succé. Kanske är det så att man nu vill testa den på den svenska marknaden. Hoppas i så fall att testen faller väl ut och att den kommer att gå att köpa under 2018. För den var riktigt god faktiskt.

När jag skrapade fram (jo, det får man göra) så trodde jag inte mina ögon – Blåbär och gran. Blåbär är okey men gran. Men sedan så kom jag på att jag har ätit gran innan, åtminstone färska granskott och det var gott.

Min åsikt

Jag tyckte faktiskt att denna pralin var riktig god. Skall jag vara ärlig så kände jag inte mycket smak av blåbär. Däremot så tyckte jag att den smakade gran. Det kanske bara var som jag inbillade mig, men jo, visst smakade den gran. Det var också lite choklad (tror jag i alla fall) och en lakritsbit mitt i.

Just lakritsbiten tyckte jag inte var lika god som den har varit i andra praliner. Det kan vara så att dagens lakrits inte var saltlakrits utan vanlig söt. Det är något jag tycker lite mindre om, föredrag den salta. Men det kan vara så att det var saltlakrits även idag, bara att smaken inte var så framträdande.

Men som sagt, blåbär och gran var riktigt god. Jag hoppas att Haupt släpper den ut till marknaden under 2018 för detta var en smak jag verkligen skulle vilja äta fler gånger.

På Haupts webbsida och på deras Facebooksida så gav jag blåbär och gran en fyra i betyg.

Fotot är taget av mig själv